halep wimbledon
Nu sunt hater, o urmaresc pe Halep de multa vreme, inainte ca toti mancatorii de cacat de la televizor sa-si atribuie meritele ei. Nimeni nu-i poate contesta valoarea, clar e o jucatoare valoroasa, dar n-a demonstrat ca merita locul 3 inca. Cel putin asa vad eu lucrurile. A urcat asa repede si asa de sus din cauza unor conjucturi favorabile in care s-a aflat de-a lungul acestui sezon. Si-a spulberat adversarele mai putin valoroase decat ea, dar cand a ajuns sa dea piept cu jucatoare valoroase a calcat stramb.
Concret, La Roland Garros a eliminat adversare inferioare (cel putin pe hartie) precum Kleybanova (87), Watson (92), Torro Flor (55), Stephens (19), Kuznetsova (28), Petkovic (27), iar cand a dat de Sharapova (8) s-a cam schimbat treaba. (in paranteza este trecut locul pe care se aflau adversarele la momentul disputarii jocului)
Acum, la Wimbledon a eliminat adversare precum Pereira (91), Tsurenko (147), Bencic (77), Dyias (71), Lisicki (19). Cand a dat de Bouchard (13), iar a dat-o in bara. Si chestia cu accidentarea la picior nu-mi pare o scuza. A jucat totusi pana in tie-break la 4-2 si a avut o sansa buna sa castige setul. Daca ar fi castigat primul set, cu siguranta n-ar mai fi aparut nimic in presa legat de accidentarea ei.
Uitati-va la Bouchard – a eliminat 2 jucatoare din top 10 (Kerber, Halep), n-are ea nicio vina ca Williams, Radwanska sau Li Na au fost eliminate prematur. Ea si-a castigat meciurile si n-a avut parte doar de adversari facili. Degeaba bati la pas adversarele mai slab cotate daca atunci cand intalnesti o jucatoare la fel de valoroasa ca tine (sau poate chiar mai valoroasa), nu-ti mai iese jocul si pierzi. Poate s-a invatat cu alea mai slabe si altfel i-a mers jocul cand s-a schimbat calimera. Daca mi se permite o comparatie, e cam la fel ca Steaua – castiga la pas campionatul si cand joaca in Europa cu adversari de valoare nu mai stie pe unde sa scoata mingea din poarta.
Stiu ca nationala de fotbal nu ne-a mai adus bucurii in ultima vreme, de fapt, niciun sport nu prea a mai facut-o, iar noi incercam sa traim la maxim momentele acestea ale Simonei, dar zic sa nu punem prea multa presiune pe fata asta.  Sa nu mai fim atat de fanatici si sa asteptam sa castige constant si in fata jucatoarelor din top 15 la turneele de Grand Slam.

Tagged with:
 

2 Responses to Halep e o jucatoare buna, dar n-a demonstrat nimic inca

  1. Yamasha spune:

    pai poate in 2,3 ani o va face. e tanara, are de unde creste. urat ca unii politicieni isi fac campanie pe spatele ei.

  2. Raluca spune:

    Cred ca a demonstrat ceva…si cred ca o va face si in continuare..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *