iul. 19

Care crezi ca e cea mai buna metoda de back-up a fisierelor importante? Inainte nu prea erau alternative, dar acum exista mai multe metode. De la CD s-a ajuns la DVD, iar acum la Blu-Ray. Acum trei ani nu prea isi permitea nimeni sa-si cumpere Blu-Ray-uri si sa le inscriptioneze acasa pentru ca un Blu-Ray writer  nu era tocmai ieftin, dar acum preturile au scazut foarte mult. Plus ca, din cate am auzit, Blu-Ray-urile sunt mai securizate si pastreaza datele mai bine decat DVD-urile/CD-urile. Mi se pare o metoda ok, in loc sa faci 10 DVD-uri, faci un disc Blu-Ray si gata.
A doua metoda ar fi site-urile de back-up online. Exista foarte multe site-uri, dar la multe trebuie sa platesti ca sa poti stoca mai multe date, plus ca ei au acces oricand la fisierele tale, deci eu nu prea am incredere in aceste site-uri.
Alta metoda des folosita este hardul extern. Mi se pare o metoda ok, dar care are anumite dezavantaje. De exemplu, daca ti s-a stricat, ti s-au dus datele. La Blu-Ray-uri poti face cateva copii de siguranta, aici n-ai cum. Intr-adevar, nu se strica asa repede aceste harduri, dar nu se stie niciodata.
Eu momentan folosesc doar DVD-urile. Ma multumesc cu ele pentru moment.

Etichete:

3 comentarii la “Cum iti pastrezi fisierele importante?”

 1. friv spune:

  Hardul extern mi se pare si mie cea mai convenabila solutie.

 2. Eu am hdd extern + le pun pe dvd-uri smug
  SUFICIENT.
  Sa nu mai zic ca ai alternative de stocare online … nu fac reclama big grin

 3. Val33ntyn spune:

  SI eu mi-am luat de curand un hard extern de 320 si vreau sa il folosesc sambata cand trec de pe XP pe 7.

Lasa un comentariu