nov. 23

Google vs FaceBook

marți, 23 noiembrie 2010, 16:15 Adauga un comentariu

Am citit pe mai multe bloguri despre razboiul dintre acesti doi giganti ai online-ului. Facebook a interzis importarea contactelor din Gmail iar Youtube (detinut de Google) a scos butonul de share pe Facebook. Cine e mai tare in acest razboi? Dupa parerea mea, Google, pentru ca ofera foarte multe servicii cum ar fi GMail, Google Translate, Picasa, Google Docs, Google Earth, FeedBurner si altele. De asemenea Google mai detine si platforma de bloguri blogspot.com ( mai nou blogger.com ), site-ul de video-sharing Youtube, reteaua sociala Orkut care mi se pare ca are mai multe optiuni decat Facebook, doar ca nu e prea folosita.
Inca un avantaj enorm a lui Google, este acela ca are domenii TLD (.ro, .it, .fr etc) pentru aproape toate tarile. In general, google.com este cel mai vizitat site, urmat de FaceBook. In tara noastra, cel mai vizitat site este Google.ro, urmat de Google.com, FaceBook situandu-se abia pe locul cinci, cu un loc mai jos decat YouTube. Sper ca v-ati dat seama ca al treilea cel mai vizitat site din Romania este Yahoo.com. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre site-urile cele mai vizitate in Romania, puteti accesa Alexa – Top Sites in Romania. Pentru ca sunt mai curios din fire si am zis ca poate fi o coincidenta faptul ca in Romania, cel mai vizitat este site-ul google.ro am mai verificat o tara, Italia, unde lucrurile stau la fel, google.it este cel mai vizitat, apoi am mai verificat o tara, Germania, aceeasi poveste. Am observat ceva ciudat in cazul Rusiei, google.ru este abia pe locul patru, iar Facebook este pe locul 11, pe primele locuri fiind niste site-uri locale.
Concluzie: Daca am aduna utilizatorii motorului de cautare google cu domenii TLD, la numarul de utilizatori ai domeniului .com, cred ca am obtine un numar de cel putin doua ori mai mare.
Ce folositi mai mult? Google sau Facebook?
Update: Butonul Share pe FaceBook de pe YouTube a revenit.

Etichete:

8 comentarii la “Google vs FaceBook”

 1. Luca spune:

  Google clar. Facebook’ul e doar o retea de socializare de care m-as putea lipsi oricand. Google este o chestie practica, ceva de care ai nevoie, in timp ce Facebook’ul e pentru timpul liber..

 2. Lemonade spune:

  De folosit, folosesc zilnic Google-ul, chiar si cand caut site-ul Facebook, so my vote goes for Google.

 3. Mousey spune:

  Google, my startpage big grin.

  Aaaand speaking of Facebook, ai vazut The Social Network?

 4. cehy spune:

  @Mousey: Nu, am vrut sa-l vad ieri dar am renuntat happy.Daca am timp ma voi uita la el zilele astea.

 5. andrei spune:

  Google bineinteles. Daca ar fi sa aleg dintre cele doua, as alege Google cu siguranta.

 6. A.Razvan spune:

  google clar , dar cand s-a intamplat asta? cu masurile astea? ca nu am observat

 7. Leon Petkoff spune:

  Google! …pe Facebook, nici măcar pentru jocuri nu mai intru.

 8. director spune:

  Facebook va trece peste cativa ani… nu se va stie de el… o s apare alta reatea care o cumpere sau sa depaseasca.

Lasa un comentariu