iul. 15

In primul rand, daca vrei sa mergi cu bicicleta pe drumurile publice aglomerate, trebuie sa stii s-o controlezi foarte bine, sa ai ceva experienta in mersul pe bicicleta, nici nu stii cum iti apare ceva in fata si trebuie sa actionezi cat mai rapid, iar daca tu esti incepator, sigur te vei bloca.
In al doilea rand, respecta regulile de circulatie si nu uita ca esti cu bicicleta, nu cu tirul. Sa nu mergi niciodata in paralel cu altcineva, trebuie sa mergeti unul in spatele celuilalt.
In al treilea rand, verifica-ti bicicleta, vezi daca functioneaza cum trebuie si nu uita ca trebuie sa fie echipata cu urmatoarele:
-frane functionale;
-lumina alba in fata si lumina rosie + un dispozitiv reflectorizant in spate;
-ochi de pisica pe spitele rotilor;
-daca stii ca te prinde noapte, ar fi indicat sa-ti iei si o vesta reflectorizanta cu tine.
Daca nu ai bicicleta echipata cum trebuie, poti primi si amenda, dar ar trebui sa ai tot ce-ti trebuie la bicicleta pentru a te simti in siguranta atunci cand o folosesti, parerea mea.
In al patrulea rand, nu-ti uita buletinul acasa.

3 comentarii la “Cu bicicleta pe drumurile publice”

 1. Iulian spune:

  o chestie care ma framanta de ceva vreme.. ai voie cu bicicleta pe drum european? pe autostrada stiu ca n-ai voie, dar pe european nu tin minte sa fie restrictie…

  • Cehy spune:

   @Iulian: Da, ai voie. Mai sunt anumite portiuni pe unde n-ai voie si trebuie sa o iei pe o ruta ocolitoare, dar vei vedea indicatoarele specifice.

 2. Scraf spune:

  De ce ai merge cu bicicleta pe autostrada? Sau pe drumuri europene. Eu pedalez de placere prin parcuri sau prin oras, atat. Am incercat odata sa particip la un eveniment, calatorie spre mare pe autostrada soarelui cu bicicleta. Am reusit doar dus laughing

Lasa un comentariu