nov. 25

Internetul in zilele noastre

joi, 25 noiembrie 2010, 16:02 Adauga un comentariu
Dependenta de calculator

Dependenta de calculator

Dupa cum puteti observa si voi, internetul este foarte folosit in zilele noastre, fiind cea mai rapida sursa de informare si una din cele mai bune cai de comunicare. Eu folosesc internetul zilnic, cam 2-3 ore pe zi sau poate mai mult, iar dupa parerea mea, fara internet degeaba ai un calculator in casa. Am inceput sa inlocuiesc ziarele, revistele si cartile cu internetul si cred ca si voi faceti la fel. Internetul provoaca dependenta, deci aveti grija cat si cum il folositi. Nu incercati sa va apucati de jocuri online pentru ca ele va vor manca timpul, de asemenea evitati cat se poate de mult retelele sociale. Multi parinti gresesc cand le ofera copiilor lor acces la internet non-stop, deoarece copiii vor deveni dependenti de jocurile online in cel mai scurt timp, iar apoi nu se vor mai intelege cu parintii si va fi nevoie de un psiholog sau chiar de psihiatru, in unele cazuri. Nu ii inteleg pe parintii care le cumpara calculator copiilor de 6-7 ani si le ofera acces nelimitat la acesta, exista multe alte jocuri pentru aceasta varsta, cum ar fi jocurile lego, puzzle-uri, jocurile cu mingea si multe altele. Oare este posibil sa rezistam fara internet o luna? Eu cred ca fara televizor as putea rezista, dar fara internet nu.

 

8 comentarii la “Internetul in zilele noastre”

  1. Avibtech08 spune:

    Da, bine spus că nu putem trăi fără internet, şi frumos articol despre IT.Internetul a devenit o parte integrată in noi şi acesta este extrem de important şi frumos, de asemenea.

  2. Vali D spune:

    Ok. De acord cu tine. Dar uite, de exemplu, eu din 24 de ore, 14 stau in fata calcultorului. E ok asa? Si chiar azi spuneau astia la stiri ca, calcultorul dauneaza happy

  3. Sincer, oricat de rau ne face internetul prin creearea dependentei, ne este si foarte necesar. Ai mare dreptate in privinta copiilor, devin dependenti de calculator, de jocuri, de prieteni virtuali. Dar, exista si un dar. Daca parintii reusesc sa se impuna…si sa le dea acces( la internet, calculator) copiilor cu masura, acest lucru ii ajuta enorm. Atita informatie este stocata aici….

  4. suresh spune:

    Intr-adevar, in zilele noastre internetul joaca un rol foarte important in viata oricarui om, de la aflarea unor informatii noi pana la impartirea informatiilor si a fotografiilor pe retelele sociale cu alti oameni.

  5. reshma spune:

    De acord cu tine. Dar uite, de exemplu, eu din 24 de ore, 14 stau in fata calcultorului

  6. A.Razvan spune:

    un joc video online bate puzzleul , si dpdv al distractiei ci are un rol mai puternic in dezvoltarea imaginatiei

  7. […] Internetul in zilele noastre […]

  8. Mihai spune:

    De acord cu A.Razvan. Jocurile online in care se socializeaza dezvolta FOARTE mult caracterul copilului. Daca noi nu am avut acces cand am fost mici asta nu inseamna ca si ei trebuie sa pateasca la fel.
    Cuvantul cheie este MODERATIE nu INTERZICERE.

Lasa un comentariu