feb. 06

Cred ca ati observat ca atunci cand scrieti o prostie in searchboxul de la Google, acesta dezactiveaza automat instant previews si nu iti mai ofera alte sugestii. Daca scrii “cumparaturi” vei primi sugestii de genul “cumparaturi online” sau “cumparaturi de craciun”, dar daca scrii un cuvant urat nu mai primesti nimic. Faza mai naspa e ca Google ia cuvintele din toate limbile, nu conteaza ca tu cauti pe google.ro sau .com, el iti va restrictiona si cuvintele urate din alte limbi. De exemplu, daca scriu “cum” pe google.ro nu pot beneficia de instant previews, pentru ca acest cuvant este considerat un cuvant urat in limba engleza. Cenzura sau restrictia asta, cum vreti voi sa-i ziceti, se aplica doar in acel searchbox, adica nu influenteaza rezultatele, in rezultate iti vor aparea si cuvintele urate. E folositoare la ceva aceasta cenzura? Eu cred ca nu.

http://translate.google.com/#en|ro|cum
Etichete:

5 comentarii la “Cenzura pe Google – enervanta sau nu?”

 1. Eu consider ca asemenea cuvinte nu ar trebui sa fie cenzurate niciodata, ca doar sunt niste simple cuvinte, pe care daca nu le aud la TV, atunci le aud pe afara, deci cenzura este o mare tampenie inutila, iar Constitutia este mincinoasa cand spune ca ne garanteaza exprimarea libera. Cat despre cenzura libera astia de la Google ar trebui sa stie ca noi ne dorim ca Internetul sa fie un spatiu complet necenzurat si ca cenzura lor inutila ne forteaza sa tastam mai multe litere atunci cand nu avem chef.

 2. andrei spune:

  Cam inutil după părerea mea…

 3. val33ntyn spune:

  Inutil, eu am dezactivat “instant previews” ca tare enervanta mai era optiunea aia

 4. Scraf spune:

  Nu e utila cenzura daca tot ofera rezultate pentru cautare..

 5. Berte spune:

  Am observat şi eu cenzura asta…big grin.
  Cum ai spus şi tu mi s-ar fi părut normal ca pe google.ro să restricţioneze doar cuvintele obscene din limba română nu din toate limbile fiindcă astfel afectează eficacitatea search box-ului…at wits end.

Lasa un comentariu