nov. 27

Internet Explorer vs Google Chrome vs Opera vs Mozilla Firefox

Internet Explorer vs Google Chrome vs Opera vs Mozilla Firefox

Primul browser a fost creat in anul 1991, iar de atunci au tot aparut multe browsere, unele mai exista si acum, altele au disparut. Ce-mi place mie la un browser web? Pai apreciez viteza, aspectul si nu in ultimul rand securitatea. Internet Explorer, Opera, Google Chrome si Mozilla Firefox sunt cele mai folosite browsere insa daca ar fi sa aleg, as alege Firefox iar a doua optiune ar fi Opera. Internet Explorer este un browser expirat si il folosesc doar ca sa downloadez alt browser, atunci cand reinstalez Windows-ul. Dintre Opera si Firefox, prefer Firefox pentru ca mi se pare mai rapid si mai complex decat Opera, plus ca daca ii instalezi cateva add-on-uri vei avea mai mult decat un simplu browser. De asemenea imi place ca Firefox poate fi personalizat usor si poate fi pe placul tuturor cu ajutorul unor teme de pe acest site. Opera o folosesc doar pe telefon, cateodata, si mi se pare foarte buna varianta pentru telefoane. Google Chrome mi se pare un browser simplu, chiar foarte simplu si nu l-am folosit decat de 2-3 ori, dar am observat ca prinde la lume si este din ce in ce mai folosit. Voi ce browser folositi si de ce?

 

Etichete:

8 comentarii la “Internet Explorer, Opera, Chrome sau Firefox?”

 1. blogurim spune:

  La inceput am folosit la maxim firefox, insa dupa ce a inceput sa imi pape toate resursele si sa crape din cauza Flash-lui am trecut pe Chrome,
  Desi nici cel din urma nu ma prea multumeste, sper ca in curand sa fac un mic update la pc cu ceva rami si sa pot reveni la marea mea iubire Firefox laughing

 2. Luca spune:

  Firefox toata ziua. Cum spui si tu, IE e expirat si nu stiu daca doar la mine, dar merge muuult mai greu decat firefox.

 3. andrei spune:

  Chrome. E rapid, puternic totusi lightweight, si foarte updatat.

 4. RandomHero spune:

  Am folosit IE in afara de downloadat alt browser doar cand intram pe un site optimizat pentru acesta (groaznic cand am de facut asa ceva). Am folosit mult timp Firefox dar de cand am trecut la Chrome n-am vrut sa mai aud de el. Imi place aspectul asta “prea simplu” in comparatie cu toate meniurile din Firefox de deasupra paginii. Am incercat si Opera, nu mai stiu de ce nu mi-a placut, dar nu l-am folosit mai mult de 10 minute.

 5. Damy spune:

  Aleg opera.. mi se pare mult mai buna decat celelalte browsere big grin

 6. Mousey spune:

  Am folosit aproape 4 ani Firefox, dar am instalat Chrome din plictiseala, si uimit de viteza oferita, am zis ceau la Firefox (desi in Chrome nu ai atatea optiuni).

  PS: You forgot Safari.

 7. Cehy spune:

  @Mousey: Safari nu e asa folosit.

 8. RandomHero spune:

  @Cehy: Din ce am mai vazut pe Gtop la stats-urile blogului meu, Safari e preferat de americani (vizitatori ajunsi aiurea pe site). Eu aleg Chrome, care nu m-a lasat niciodata la greu. Mozilla sta in umbra si ma ajuta din cand in cand.

Lasa un comentariu