ian. 27

Dupa cum spuneam si aici, Google are foarte multe servicii. De cateva zile am descoperit si alte chestii la motorul de cautare. Motorul de cautare a celor de la Google calculeaza, face transformari, ofera definitii la diferite cuvinte, arata cursul valutar, ne spune cum e vremea si ne poate converti valuta. Daca incercati sa scrieti “x km in m”, “y l in dl”, “z kg in g”,”t kg in lbs” etc, Google va face transformarea si va afisa rezultatul ei. (exemplu: click) Cand scrieti “100*20” , “100/20”, “50+20” “sqrt 4” (radical), “y^2” (ridicarea la putere) , Google va face operatia matematica si va returna rezultatul.(exemplu:click) Google ne mai poate oferi cursul valutar, iar daca scriem “100 dolari in lei” sau “100 de euro in lei” sau “100 euro in dolari” etc ne va afisa valoarea in lei/dolari(exemplu:click). Daca scriem “define:CSS” sau “define:ISP” etc, vom afla ce inseamna CSS sau ISP.(CSS:click si ISP: click) Google ne ajuta si in trigonometrie, putem afla cat inseamna cos x, sin x, scriind “cos x” sau “sin x”. Daca vrei sa pleci in alta localitate si ti-e lene sa cauti pe net vremea, poti apela iar la Google, scriind “vremea Bucuresti” (vremea NumeLocalitate).(exemplu:click).
Astept cu nerabdare ziua in care voi putea face cartofi prajiti pe Google.

Etichete:

9 comentarii la “Oare cand va face Google si cartofi prajiti?”

 1. andrew spune:

  stiu si eu chestia asta laughing nu de alta dar am cautat pt. matematica un radical si mi-o aparut aia acolo laughing)

 2. andrei spune:

  Eu sunt mare fan al produselor Google. Dar da, şi eu aştept cu nerăbdare să facă şi cartofi prăjiţitongue

 3. Andrey9000 spune:

  Poate o sa se inventeze cartofi prajiti virtuali laughing.

 4. Da, au nişte servicii destul de interesante şi eficiente pe deasupra. Merită tot respectul cei de la Google!

 5. Berte spune:

  Chiar nu stiu cum ar fi internetul fara Google…iar functiile care le`ai descris tu in articol le`am descoperit si eu acum ceva timp cautand sa aflu cat este “pi” am scris in google si mi`a dat direct raspunsul…big grin.
  Si nu este obligatoriu sa scrii cum ai spus tu “sqrt” pentru radical, “y^2” pentru ridicarea la putere ci poti scrie direct “radical din x” sau “x la puterea y” etc.

 6. Scraf spune:

  Google a devenit calculator acum mult timp/

 7. val33ntyn spune:

  uite ca de faza asta nu stiam happy

 8. Astept sa-mi rezolve orice problema la mate (poate asa imi voi scrie si eu dupa 3 ani), sau sa-mi spuna daca va muri cat de curand profa de planificare sa stiu cand sa dau petrecere. As vrea si o aplicatie care sa controleze timpul asa cum vreau eu, sau care sa ma teleporteze.

 9. Andrei Ciubotariu spune:

  Prostii. Serviciile Google sunt la fel ca și o mașină. Wow! merge! E logic spre exemplu să calculeze 2+2=4. Că doar nu vreau să aflu cum e scris 2+2, ci vreau suma.

Lasa un comentariu