feb. 17

PC din bucati sau gata facut?

joi, 17 februarie 2011, 22:21 Adauga un comentariu

PC din bucati – cumperi tu componentele si le asamblezi.
PC gata facut – cumparat din magazin, facut de altcineva.
Eu cred ca e mai bine sa cumparam un PC din bucati, mai ales daca suntem pretentiosi si vrem sa putem face multe lucruri pe el. Daca iei componentele separat, poti alege doar componentele care se potrivesc cerintelor tale si poti folosi acel pc mai multi ani. Inainte era mai greu cu alesul componentelor (probleme de compatibilitate), dar acum sunt destule forumuri pe care poti cere ajutor. Calculatoarele din magazine sunt mai scumpe decat cele facute din bucati, pentru ca se mai adauga si munca celui care l-a asamblat, plus ce le mai iese si patronilor.
Calculatorul pe care-l folosesc acum, l-am cumparat gata facut, dar sunt destul de multumit de el. Urmatorul calculator il voi lua pe componente, dar momentan nu am nevoie de o schimbare.
Voi ce preferati? Sa cumparati calculatorul gata facut din magazin sau sa-l luati pe componente?

Etichete:

9 comentarii la “PC din bucati sau gata facut?”

 1. andrei spune:

  Pe bucăţi. E mai cătinel aşa tongue

 2. Orlando spune:

  Eu zic ca-i mai comod sa iti alegi inainte procesorul, placa video, memoria si unitatile optice, apoi ii spui aluia sa-ti mai dea o placa de baza de baza in care sa infigi toate cele si o carcasa, decat sa inebunesti cautand configuratii gata facute, care sa fie conforme cu nevoile tale si la un pret rezonabil. Ba chiar ai putea refolosi componente din PC-ul vechi, cum ar fi unitatile optice, carcasa si sursa.

 3. Scraf spune:

  Prefer pe bucati, pentru ca-mi pot alege maruntaiele, insa ar fi cam dificil pentru cineva fara experienta sa asambleze un PC.

 4. Cehy spune:

  @Scraf: Eu zic ca e foarte usor sa montezi componentele, mai greu e sa le alegi.

 5. CoStinel spune:

  Pe bucati. Mai multe avantaje. Cum ai spus si tu iti alegi ce piese / componente doresti .
  La cele gata facute nu prea stii ce ei. Una scrie pe foaie alta este in cutie .
  Am patit asta acu ceva timp in urma . (2005)

 6. val33ntyn spune:

  la inceput l-am luat complet acum caut diferite piese happy

 7. Parintii mi-au luat primul calculator gata facut acum 4 ani, chiar daca prietenii care aveau mai multe cunostinte decat mine mi-au recomandat sa-l iau pe bucati, ai mei au spus ca sunt banii lor si cumpara ce vor ei. Dupa un an mi-am dat seama ca a fost o mare teapa datorita placii video foarte slaba, asa ca am fost nevoit s-o schimb, sa-i schimb si RAM-ii si sursa de curent (adica multe cheltuieli in plus). La vara vreau sa-mi fac unul din bucatele, pentru ca asta de acum abia mai are suc in el.

 8. RandomHero spune:

  Prefer PC-ul facut din bucati.

  @BaiatulCuPizza – asta mi s-a intamplat si mie cu calculatorul, acum vreo 7-8 ani, a fost luat de-a intregul si era vai de mama lui. Din cel de atunci, singurul lucru ramas e carcasa.. A, si floppy disk-ul, desi e inutil si ar putea fi schimbat cu un cititor de carduri (nu ca pe-ala l-as folosi prea mult).

 9. Berte spune:

  Mi se pare o idee mult mai bună să îţi iei calculatorul pe componente decât gata asamblat pentru că îl poţi adapta perfect cerinţelor tale, în plus garanţia îţi este oferită pe fiecare piesă în parte aşa că poţi umbla în el pentru a-l curăţa, schimba componente, etc…batting eyelashes.
  Un motiv destul de “valabil” mai ales în ziua de azi ar fi şi preţul care ar trebui să fie cu 15-20% mai mic dacă cumperi tu piesele de pe internet şi le montezi iar dacă eşti mai puţin îndemânatic sau nu ai timp te poţi duce la orice service de computere şi pentru 50 lei le montează băieţii de acolo…sick#8220;.
  Înainte de a comanda piesele trebuie să vă interesaţi bine să fie compatibile între ele: procesorul, placa video, memoria ram cu placa de bază…
  Nota 10 pentru articol star.

Lasa un comentariu