dec. 08

Tentativa phishing paypal

sâmbătă, 8 decembrie 2012, 22:16 Adauga un comentariu

Primesc o gramada de e-mailuri de la persoane care incearca sa se imbogateasca de pe urma naivilor care pun botul si dau click pe tot felul de linkuri dubioase. Eu cred ca e usor sa-ti dai seama daca cel care ti-a trimis e-mailul incearca sa iti fure diferite date.
Cel mai usor iti dai seama ca cel care ti-a trimis e-mailul incearca sa te pacaleasca atunci cand tu nu folosesti un anumit serviciu, dar primesti un e-mail in care esti anuntat ca trebuie sa-ti actualizezi datele folosite pentru a putea utiliza in continuare acel serviciu.
Apoi, sa zicem ca folosesti un anumit serviciu, de exemplu Paypal, si primesti un e-mail in care esti anuntat ca trebuie sa te loghezi in contul tau ca sa citesti diferite actualizari sau trebuie sa-ti schimbi parola cat mai urgent. In primul rand, uita-te cum incepe e-mailul: daca incepe cu Dear Member sau orice altceva inafara de numele tau, e clar ca e o tentativa de phishing.

In al doilea rand, pune cursorul mouse-ului pe link, iar daca in stanga browserului apare un link ciudat (inainte sa dai click), atunci inseamna ca nu trebuie sa dai click sub nicio forma pe acel site.
In al treilea rand, ai grija sa nu introduci niciodata parola decat atunci cand vezi in bara de navigare https, exact ca in imaginea de mai jos:

Etichete:

7 comentarii la “Tentativa phishing paypal”

 1. sergiu spune:

  foarte adevarat si cred ca este problema tuturor care au o adresa de mail…niste spameri ordinari de care nu poti scapa niciodata

 2. Yamasha spune:

  Din moment ce se mai folosesc astfel de tehnici, e clar ca unii mai pun botul si isi mai iau cate o teapa.

 3. Marian spune:

  Sunt destui care pun botu si cred ca au castigat nu stiu ce premii la loterii din UK sau alte tarihappy

 4. Istvan spune:

  Am primit astfel de mail si eu, si era destul de bine realizat. Bineinteles ca mi-am dat seama. Pentru evitarea acestor probleme eu as recomanda pentru toata lumea, sa se logheze in orice cont de fiecare data, deschizand o fereastra noua, si sa tasteze domeniul dorit, si nu prin linkuri.

 5. Octavian spune:

  Bine ca sunt doar sub forma de e-mailuri, cat de dus sa fi ca sa accesezi orice intra in mail, pe bune acuma.

 6. Soferul spune:

  Mda…am primit si eu cateva email-uri asemanatoare, dar sunt usor de recunoscut. Si oricum verific de 2 ori adresa siteului inainte sa imi dau datele personale. Asa sunt eu, mai sceptic…Nu am incredere in emailurile pe care nu le astept.

 7. ppay spune:

  Aveti grija eu am primit unul ce semana izbitor cu ofertele paypal media ….. nu accesati nimic de pe mail sub nici o forma.

Lasa un comentariu